Kvindekroppen er lige så forskellig og unik, som vi er som personer. Og nogle gange kan det være svært at finde den helt rigtige kjole blandt alle de fristende farver og mønstre.
Her er det en stor hjælp, hvis du er klar over hvilken kjoleform, der passer til lige nøjagtig din kropstype. Den er nemlig med til at bestemme om du har det bedst i eks. tætsiddende kjoler, hel- eller halvlange kjoler eller kjoler med A-snit.

Find den kropstype, der passer bedst på dig og tjek tipsene, når du finder din nye kjole.

Timeglas
Har du smal talje, stor barm og bagdel, kan du med fordel gå efter en kjole der sidder til foroven og har vidde i skørtet. Alle længder er gode. Du kan også sagtens vælge helt tætsiddende kjoler, da der er god balance i din figur.
Vælger du en nederdel, så kig efter pencilskirt, der vil understreget dine hofter - eller en nederdel A-facon og kombinér med stram overdel, så din talje kommer i fokus.

Pæreform
Har du bredere hofter end skuldre og lille barm, så gå efter slå-om-kjoler og kjoler, hvor der er mere "volumen" foroven - eks. med fokus på ærmerne - så din overkrop bliver fremhævet og hofterne sløret. Kjolen må gerne sidde til i taljen og have vidde i skørtet. Du kan sagtens bruge alle længder, men pas på med de korteste.
Vælger du nederdel, vil A-formen være perfekt, så den sidder til omkring taljen og har bredde nedover.

Æbleform
Har du lige store hofter og skuldre samt fyldig mave, skal du se efter kjoler med indsnit under barmen, så du får markeret din overkrop og camoufleret din mave. Kjoler, der sidder til over skuldrende og falder løst nedover, er også gode. Alle længder passer fint til dig, men undgå dem der slutter midt på låret.
Vælger du nederdel, så gå efter typen, der går lige op og ned - eks. slå-om-nederdele.

Søjleform
Har dine skuldre og hofter samme bredde og har du næsten ingen talje, så vil du elske slå-om-kjolen, da den snyder lidt og giver talje og dermed en god balance i figuren. Kjoler med indsnit lige under barmen og vidde nedover, vil også gøre noget godt for dig. Du er den heldige type, der kan bruge alle længder.
Vælger du nederdel, så gå efter en med A-snit eller et snit med læg og flæser, så du får volumen på hofterne.

Isvaffelform
Har du smallere hofter end skuldre, er det en god idé at se efter kjoler med korte ærmer, v-udskæringer eller detaljer i taljen, så de brede skuldre syner mere i balance i forhold til hoften. Empiresnit med indsnit under barmen er også godt, samt kjoler med vidde i skørtet, der skaber fylde omkring hoften. 
Vælger du nederdel, så gå efter en med A-facon eller flæser og læg. Her kan du skeje ud og sagtens tåle masser af opmærksomhed.


Se alle kjoler online her >