Hvad er kashmir?

29. september 2014

Hvad er kashmir?

Kashmir (eller cashmere) er ekstremt blødt uld fra Kashmirgeden, som lever i Kashmir i det bjergrige Vesthimalaya. Kashmiruld er meget fin og langfibret, hvilket gør at denne type uld ikke kradser, men istedet er ekstra blød og lækker. Kashmirs fibre er helt specielle og fungerer ved at de isolerer, når det er koldt og virker kølende når det er varmt. Kashmirgeden har gennem tiden tilpasset sig de klimatiske forhold, hvor der er stor forskel på temperaturen gennem året. De lever i højder på op til 4500 meter og udvikler derfor det fine og varmende underhår, som er det, der - ved håndkraft - udvindes til videre forarbejdning.

Kashmiruld kan kun produceres i området omkring Kashmir pga. klimaet - og det kan tage op til tre dage at finkæmme en enkelt ged. Kashmir kan med stor fordel bruges alene - men er også fantastisk at blande med silke, som giver en elegant vævning med de samme gode egenskaber. 

Til de tykke tørklæder i 100% kashmir fra Birdie, bruges kun den fineste uld fra kashmirgedens bryst og mave - og til tørklæderne med 50% silke, bruges ulden fra hele kroppen, for at give en bedre struktur, der pga. silkens skrøbelighed også skal være en smule kraftigere.

Nu ved du hvorfor de smukke tørklæder fra By Birdie er så bløde og lækre - og kun findes i meget begrænsede antal  ;)

 

 

 


 
Smid en besked