Cashmere er ekstremt blødt uld fra cashmere-geden, som lever i området omkring Tibet og Mongoliet i det bjergrige Vesthimalaya. Cashmere-uld er meget fin og langfibret, hvilket gør at denne type uld ikke kradser, men er ekstra blød og lækker. Cashmeres fibre er helt specielle og fungerer ved at de isolerer, når det er koldt og virker kølende når det er varmt.

Cashmere-geden har gennem tiden tilpasset sig de klimatiske forhold, hvor der er stor forskel på temperaturen gennem året. De lever i højder på op til 4500 meter og udvikler derfor det fine og varmende underhår, som er det, der - ved håndkraft - udvindes til videre forarbejdning.

Cashmere-uld kan kun produceres i området omkring Cashmere pga. klimaet - og det kan tage op til tre dage at finkæmme en enkelt ged. Cashmere kan med stor fordel bruges alene - men er også fantastisk at blande med silke, som giver en elegant vævning med de samme gode egenskaber. 

Cashmere er ualmindeligt dejligt blødt og varmt, da fibrene er hule, og det er lige præcise den egenskab der har gjordt Cashmere til den mest eksklusive og eftertragtede uld i hele verden. Cashmere som anvendes hovedsaglig til strik i form af cardigans, sweatre, bluser, bukser, kjoler, tørklæder og ponchoer.

Hvordan passer du bedst på cashmere?
Cashmere i kan som regel vaskes i maskinen på uldvask-programmet. Det er vigtigt at bruge et godt vaskemiddel, der er beregnet til silke/uld. 
Cashmere er imidlertid selvrensende, så du ikke behøver at vaske så ofte - men istedet kan du lufte cashmere udenfor. 
Når cashmere fnuldrer, brug da forsigtigt en kam eller shaver, der er beregnet til vedligehold af uld.


Shop skønne styles med kashmir her >>